Search

The Team

Cluj Guided Tours - Echipa Noastră

Constantin Câmpean
Ghid: Română, Engleză

Am venit în Cluj pentru a urma o facultate și am decis să rămân aici pentru că îmi oferă libertate. Pin prisma ghidajului, am început să privesc Clujul cu alți ochi, să-l văd ca o a doua casă. Ghidajul este o provocare de a trece peste teama de a vorbi în fața unor oameni care sunt noi pentru mine.

Radu Ioanitescu
Ghid: Română, Engleză

Sunt pasionat de munți și drumeții de la 15 ani, iar ghidăria a venit ca un lucru firesc pentru mine. Îmi place să descopăr și să împărtășesc povești despre locurile pe care le vizitez, pentru că ele sunt cele care fac călătoriile mai savuroase.

Andreea Sofitchi
Ghid: Română, Engleză

Pentru mine ghidajul a prins contur odată cu începerea studiilor la Facultatea de Geografie, către care m-a îndrumat un om special din viața mea, chiar fratele meu. Pot spune că cele mai mari satisfacții le-am avut de-a lungul experienței personale când am putut dărui, eu cred că despre asta este vorba în această meserie, să poți da mai departe nu doar informații, ci zâmbete, un imbold către bunăstare, o frântură din sufletul tău, pentru că trebuie să fii 100% uman, trebuie să fii un mic filosof, o ființă care stăpânește cu brio arta oratoriei și a interacțiunii interumane. De când eram copil simțeam că e ceva magic în cuvânt, în rostirea lui, în legendele auzite și cum ele dau sens unui loc. Îmi plăcea să vorbesc, să pun întrebări, îmi plăcea să știu unde mă aflu și înțelegeam treptat lumea către care pașii mei mici mă ghidau. Acum coordonatele geografice și reperele culturale dau mâna cu personalitatea mea optimistă. Vreau să descopăr lumea prin ghidaj, oamenii din ea și să găsesc mereu drumul către mine însămi, oricât de departe aș ajunge.

Liliana Băieș
Ghid: Română, Spaniolă

De când mă știu mi-a plăcut să călătoresc deși la început o făceam doar prin intermediul hărților din Atlas, cărților și imaginației, apoi al orelor de geografie completate pe băncile amfiteatrului Facultății de Geografie din Cluj. Mai târziu am făcut-o în mod real hoinărind la început prin munți și apoi prin locuri din ce în ce mai îndepărtate. Esența și farmecul acestor destinații mi-au pătruns mereu în suflet cu ajutorul oamenilor locului. Povestind cu o veche prietenă despre aceste călătorii, m-a întrebat de ce nu încerc să fac acealsi lucru și urmându-i sfatul am început să fiu ghid. Și mi-e tare drag să-i apropii pe turiști de frumosul acestor meleaguri, să contribui la transformarea lor din simpli turiști în călători!

Mădălina Buzatu
Ghid: Română, Engleză

Numele meu este Mădălina și pot spune cu mândrie că sunt ghid de turism. Pentru mine, viața înseamnă cunoaștere, iar cunoașterea vine din curiozitate. Curiozitatea m-a modelat de-a lungul vieții și m-a adus unde sunt acum, în momentul în care pot afirma că un loc nou va rămâne mereu în amintirea oamenilor prin poveștile ce îl conturează. Îmi place să fiu ghid, să pot fii eu omul ce spune poveștile, să călătoresc și să descopăr în permanență lumea ce ne înconjoară alături de oamenii cu care împărtășesc aceeași curiozitate

Lorena Vlad
Ghid: Română, Engleză, Spaniolă

Nici nu-mi amintesc când a început să-mi placă atât de mult să călătoresc și să descopăr locuri minunate, prin urmare studiile în domeniul turismului au fost o fericită completare a unei chemări. În felul acesta am ajuns ”să mă joc” de-a ghidul … și mi-a plăcut!
De atunci, împărtășesc cu drag turiștilor ce ajung în România și Cluj-Napoca ceea ce știu despre oameni, locuri, obiceiuri, atitudini, obiective turistice, pentru că, cred cu adevărat, că o imagine face cât o mie de cuvinte, dar, imaginea însoțită de cuvintele potrivite devine vie, trăită!

Alexandru Rotariu
Ghid: Română, Engleză

Îmi place să mă plimb. Cu ce? Nu e neapărat important. De la autobuz, sau maşină, tren şi avion, până la bicicletă sau pur şi simplu la o pereche de bocanci care să mă poarte prin munţi, important este să mă aflu în mişcare. Iar pentru toate astea rucsacul stă comod tot timpul în spate, aşa de comod că uneori uit să îl dau jos, dar niciodată nu uit să pun ceva dulce în el, pentru mine şi pentru turiştii mei!

Diana Zamfir
Ghid: Română, Franceză, Engleză

Meseria mea este de povestitor! Rolul pe care îl joc zilnic este de profesor de muzică de mai bine de 5 ani, dar recent m-am alăturat echipei Cluj Guided Tours unde activez ca ghid de turism autorizat, aşa că din când în când, joc rolul de călăuză prin minunatul nostru oraş, deci sunt îndreptăţită să spun că meseria mea este de „story teller”! Vino cu mine şi descoperă poveştile şi pasiunile oamenilor de altădată ai Clujului!

Vali Anghelescu
Ghid: Română, Engleză

Sunt un mare pasionat de călătorie și de fotografie. Indiferent dacă pornesc în explorarea locului, pe urme ale trecutului, prin curți interioare sau pe poteci de munte, nu las aparatul din mână, iar căutarea cadrului perfect mă face să văd locul cu adevărat și mă incită să îl cunosc. Sunt plin de energie și sper să pot să te farmec prin poveștile mele, în incursiunile românești și nu numai.

Olivia Negură
Ghid: Română, Engleză, Franceză

Este atât de frumos să descoperi un oraş nou, să-i respiri atmosfera, să te bucuri de legendele şi oamenii locului, iar când toate acestea se îmbină cu delicatesele gastronomice specifice, simt că sejurul meu este perfect, pentru ca asta mă reprezintă în totalitate : oamenii, călătoriile, mâncarea. Şi toate acestea se împletesc de minune în Cluj-Napoca !

Edmund Mai
Ghid: Română, Engleză, Germană

Inginer captiv la birou, care evadează când e ghid. Eu sunt Edi, ghid in turism fiind de când eram mic, clasa a 10a mai exact.
Aștept să ne cunoaștem și să ne împărtășim trăirile, căci eu pe acelea încerc să le creez împreună cu voi.

Alexandra Buză
Ghid: Română, Engleză

Pentru a înțelege de unde a pornit totul, acest “tot” poate fi transpus prin întrebarea: De ce ghidaj? Ei bine, prin ghidaj am reușit să “hrănesc” o calitate a mea numită: curiozitate. Ghidajul pentru mine nu reprezintă doar povestirea si transmiterea unor informații, reprezintă îmbinarea mai multor pasiuni, depășirea mai multor limite, o continuă călătorie spre cunoaștere a tot ceea ce a fost, ce este acum și a tot ceea ce ne înconjoară.
Pasionată de mică de geografie și istorie, iubitoare de călătorie și de a afla cât mai multe despre esența locurilor vizitate, la o răscruce de drumuri in viață, a trebuit să aleg între cele două pasiuni ale mele, balanța înclindu-se spre geografie. În cei trei ani de Geografia Turismului, am descoperit pasiunea pentru ghidaj, de unde a reieșit următoarea concluzie: prin ghidaj curiozitatea mea de a ști cât mai mult poate fi astâmpărată, urmând un continuu drum al cunoașterii și al dezvoltării personale.
Rolul ghidului de turism, nu este numai de a cunoaște povestea locului, este de a ști cum să o transmită mai departe pentru a dăinui mai mult în sufletul oamenilor.

Andreea Sicoe
Ghid: Română, Engleză, Spaniolă

Îmi place să călătoresc, să vorbesc și să scriu despre asta, să împărtășesc experiențele…călătoriile reprezintă un alt fel de răgaz, o altă latură a existenței, sunt mereu însoțite de revelații, mai mici sau mai mari…îmi place mult ideea că niște oameni se întâlnesc într-un anume spațiu și pornesc împreună să exploreze, ajungând să se apropie unii de alții, să se cunoască și să guste, în final, aceleași glume, să tragă concluzii asupra acelorași experiențe… Iar concluzia cea mai uimitoare e mereu aceeași: nu sunt atâtea diferențe între noi…

Adriana Nistor
Ghid: Română, Engleză, Spaniolă, Italiană

Omul poate schimba locul prin prisma poveștilor şi a experiențelor împărtășite. Șansa de a intra în rolul povestitorului, a ambasadorului unei țări atât de frumoase şi complexe, este unică. Mă numesc Adriana, interacțiunile cu oamenii îmi oferă energie și motivație. Ghidajul a venit ca o chemare după ce am practicat meseria de jurnalist timp de 2 ani. Consider că rolul nostru este de a scoate la suprafață cultura, legendele și de a determina turistul să revină de fiecare dată, cu același zâmbet.

Cătălin Banea
Ghid: Română, Engleză

Cătă pentru familie şi prietenii apropiaţi, s-a născut şi crescut în Alba Iulia, dar Clujul l-a adoptat în ultimii 6 ani. Acesta a absolvit Facultatea de Geografie iar pasiunea pentru ghidaj “s-a aprins” în timpul facultăţii în urma excursiilor de practică unde a descoperit plăcerea de a călători dar mai ales de a cunoaşte oameni noi.
Mândru că face parte din echipa noastră, consideră Clujul unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României, iar aceasta o ţară minunată cu locuri ce te lasă cu respiraţia tăiată, iar el doreşte să împărtăşescă acestea cu toţi cei care sunt dornici şi curioşi să le descopere.
Este foarte activ, face parte din “scriitori noştri”, iar unul dintre lucrurile care îl încântă cel mai mult este experienţa descoperirii fiecărei persoane pe care o întâlneşte.

Roxana Coman
Ghid: Română, Engleză, Franceză

M-am aventurat în descoperirea tainelor ”ghidușiei”, cum îmi place mie să spun, în luna aprilie 2014, devenind parte din echipa Cluj Guided Tours.
Sunt Roxi sau Croxi pentru prieteni, am absolvit Geografia Turismului și mă pot lăuda cu faptul că am deja experiență în tururi ghidate în limbile română, engleză și franceză.
Entuziasmul, motivația și dorința de perfecționare sunt ceea ce mă stimulează în parcursul meu de ghid de turism, iar satisfacția obținută la finalul fiecărui tur îmi alimentează pasiunea pentru această activitate, dar și convingerea că dacă vrei să trăiești frumos, trăiește făcând ceea ce îți place!

Loredana Talpoş
Ghid: Română, Engleză, Spaniolă

Pentru mine, hărțile au fost primele jucării, iar mai apoi, traseele pe care m-a purtat geografia, primul meu hobby, au reprezentat primele călătorii care mi-au arătat plăcerea de a mă considera acasă peste tot pe unde ajung și de a înțelege și simți spiritual locului. Azi, curiozitatea, energia și bucuria de a povesti, m-au transformat într-un călător care indiferent că este vorba de un tur ghidat sau dacă mă aflu în căutarea unor poveşti vechi sau experiențe autentice, mă bucur de fiecare moment deoarece îmi face plăcere să prezint povestea şi farmecul care ne atrag în locurile pe care le vizităm.”

Cristina Bolog
Ghid: Română, Franceză, Engleză

Mi-au plăcut întotdeauna poveștile despre locuri, despre oameni și despre călătorii! Fără să îmi dau seama de legătura cu activitatea ghidului de turism, am ajuns la un moment dat ghid și am înțeles că a fi cel care “povestește lumea” este o meserie. Eu sunt Cristina și cred în ghidul de turism ca împlinire profesională și personală. Pe scurt, pentru mine, a fi ghid înseamnă: să te plimbi prin lume ca să citești, să înveți, să cunoști, să transmiți și să ai mereu sentimentul de bine!

Alexandra Selinceanu
Ghid - Română, Engleză

Sunt pasionată de istorie și în mod special de legendele transilvănene; îmi face plăcere să povestesc celor pe care îi însoțesc în călătoriile prin țară și prin străinătate. Cred că pasiunea, entuziasmul și dăruirea sunt ingredientele esențiale pentru a deveni și a fi un bun ghid de turism.
Pentru mine a fi ghid nu este doar o pasiune, ci și un stil de viață, un fel de a trai!