Search

About Us

Deși ideea Cluj Guided Tours a apărut încă din anul 2008, asociația a prins contur doar în Decembrie 2013, de Moș Nicolae! Ideile inițiale au fost de a face tururi ghidate gratuite, deasemenea tururi în oraș și în împrejurimi întrucât Clujul merită să beneficieze de acest serviciu, și de a dovedi că meseria de ghid este una dintre cele ce trebuiesc luate în seamă atunci când vrem să ne promovăm țara. Rolul nostru de „povestaș” în Cartea de povești a Clujului a început timid, cu foarte puțini ghizi atestați, dar cu foarte multă bucurie pe care am căutat să o transmitem celor ce doresc să afle de ce este Clujul cel mai ales între orașele alese. Așa au fost primii pași, dar pe măsură ce timpul trece și experiența se acumulează, creștem împreună, ajungând astăzi la peste 20 ghizi de turism acreditați și încă atâția în formare, însă cu aceeași bucurie pe care o împărtășim cu cei care ne sunt oaspeți.

Ce este CLUJ GUIDED TOURS?

CLUJ GUIDED TOURS este o asociaţie nonprofit care are trei direcţii de acţiune:
Conştientizarea şi promovarea patrimoniului turistic în rândul comunităţii locale, prin activităţi de ghidaj şi animaţie turistică;
Creşterea vizibilităţii şi înţelegerea importanţei patrimoniului turistic în rândul turiştilor români şi străini prin activităţi de ghidaj şi animaţie turistică profesionistă şi de calitate;
Pregătirea practică a resursei umane competitive prin susţinerea unui serviciu coordonat de instruire, pregătire şi practică în activitatea de ghidaj şi animaţie turistică.

Ce face CLUJ GUIDED TOURS?

  • tururi ghidate gratuite în limba engleză;

  • tururi ghidate în colaborare cu tour operatori din ţară şi din străinătate sau la solicitarea diverselor instituţii, asociaţii, organizaţii, unităţi de cazare, organizatori de evenimente,persoane private;

  • tururi tematice cu ocazia diverselor evenimente organizate;

  • organizarea de evenimente în scopul promovării turistice a unor destinaţii;

  • ghidaj turistic în scop educativ: ghidaj turistic adaptativ (şcoli, licee, colegii, instituţii, persoane cu dizabilităţi).

  • Experienţa,voluntariat, echipă, proiecte

Tururile noastre sunt susţinute în limbile română, engleză, având posibilitatea de a susţine tururi în limbile cu o largă circulaţie: franceză, spaniolă, germană, italiană şi maghiară.
Suntem deschişi colaborărilor cu tour operatori din ţară şi din străinatate sau la solicitarea diverselor instituţii, asociaţii, organizaţii, unităţi de cazare, organizatori de evenimente, persoane private.